Categorieën

Kiezen
Interparking
Pcard+
Gastronomie
Cultuur
Promotie
Lifestyle
Toerisme

Periode

Autodelen

Autodelen

Het concept van carsharing, of autodelen, begint steeds meer ingang te vinden bij gebruikers die geen eigen auto hebben. Deze praktijk vermindert aanzienlijk de gebruikskosten van een auto voor deze gebruikers, die er slechts enkele kilometers per maand mee afleggen. In het verkeer beperkt autodelen de files op onze wegen en ook blijven er meer parkeerplaatsen vrij.

Om deze vorm van gemeenschappelijke mobiliteit aan te moedigen, reserveert Interparking nu plaatsen voor deelauto’s in verscheidene Brusselse parkeergarages. Ze worden geel afgebakend op de vloer, zodat ze vlot herkenbaar zijn. Voorts wordt er werk gemaakt van een 3G-netwerk in de gehele parking, zodat de deelwagens herkenbaar zijn via een mobiele applicatie. 

In Brussel worden verschillende carsharing diensten aangeboden. Interparking heeft een samenwerking afgesloten met Drivenow, waarbij gratis parkeerplaatsen worden aangeboden in de deelnemende parkeergarages, en dit via een PCard+ ingesloten in de armsteun. 

De deelnemende parkeergarages zijn :

Wet

Schildknaap 

Munt 

De Brouckère 

2 Poorten 

Rogier 

Grote Markt 

Kruidtuin 

Stefania-Louiza 

De parking van Woluwe Shopping wordt binnenkort toegevoegd aan de lijst.

Zin om kennis te maken met carsharing? Met uw Pcard+ kunt u gratis inschrijven en krijgt u gratis 20 minuten bij DriveNow. Interesse? Vul ons formulier in.

Meer info over Drive Now