Categorieën

Kiezen
Interparking
Pcard+
Gastronomie
Cultuur
Promotie
Lifestyle
Toerisme

Periode

Nieuwe parking in Namen

Nieuwe parking in Namen

 

In het kader van de grootschalige renovatie van de Place du Palais de Justice schreef de stad Namen een offerteaanvraag uit voor de bouw van een nieuwe ondergrondse parking. De gemeentelijke instanties kozen voor het project dat door Interparking, in samenwerking met architectenbureau ASSAR, werd ingediend.

Het project van Interparking omvat 5 ondergrondse verdiepingen, voor in totaal 404 parkeerplaatsen. Bovengrondse stedelijke voorzieningen, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor mineralen die aan een aangename sfeer zullen bijdragen. De eerste spadesteek wordt verwacht tegen eind 2018 of begin volgend jaar, en de parking zou vóór eind 2021 opengaan.

De renovatie van de Place du Palais de Justice is één van de grote werven van de komende jaren in de Waalse hoofdstad. Het gaat over een beperkte, rechthoekige ruimte, omgeven door eeuwenoude historische gebouwen. Zo is er het huidige gerechtsgebouw, waarvan de oudste stenen dateren uit 1631. Aan het plein staan ook een aantal gebouwen van de universiteit van Namen, meer bepaald de lokalen van de faculteit geneeskunde.

De werken zullen in verscheidene fasen verlopen, om het plein toegankelijk te houden.

Deze parking zal het aanbod van Interparking in Namen verder uitbreiden. Wij bieden er al 258 plaatsen aan op Parking Beffroi.

Wij werken er momenteel ook aan de nieuwe parking van de site Le Grognon.