Categorieën

Kiezen
Interparking
Pcard+
Gastronomie
Cultuur
Promotie
Lifestyle
Toerisme

Periode

Ronde van Frankrijk

Ronde van Frankrijk

Op 6 juli gaat in Brussel de 106e editie van de Ronde van Frankrijk van start. 2019 is immers het jaar van de 50e verjaardag van de eerste overwinning van Eddy Merckx in de populairste wielerwedstrijd ter wereld. Om dat te vieren, hebben Brussel en de Tourorganisatie de handen ineengeslagen.

Twee ritten zullen de hoofdstad aandoen. Op 6 juli gaan de renners van start voor een rit van 192 kilometer, van Brussel naar Charleroi en terug. Het wordt een stevige rit, want het peloton krijgt meteen de te duchten Muur van Geraardsbergen, een legende van de Vlaamse klassiekers, voor de wielen geschoven. ‘s Anderendaags is er een ploegentijdrit door de Brusselse straten, met vertrek voor het Koninklijk Paleis en aankomst onder het Atomium.

Brussel zal echter de hele zomer lang in het teken van de gele trui staan. Vanaf 3 juli gaat het Fan Park open op het De Brouckèreplein, waar u tot 7 juli terechtkunt voor animatie, spelletjes en workshops met de fiets als thema.

Op 4 juli worden de ploegen voorgesteld aan het publiek: de kampioenen vertrekken vanaf het Paleizenplein richting Grote Markt voor de officiële presentatie.

De volgende parkings zijn niet toegangkelijk tijdens de festiviteiten:

Niet toegankelijk

Donderdag 4 juli van 14u tot 20u

In- en uitrit :

Alleen in inrit :

Zaterdag 6 juli van 9.00 tot 13.00u

In- en uitrit :

-------------------------------------

Zaterdag 6 juli van 13.00 tot 19.00u

In- en uitrit :

Kruidtuin-Sint-Jan

Alleen in inrit :

De volgende parkings blijven te allen tijde bereikbaar :

Albertina
City2
2 Portes
Poelaert
Guildenvlies
Passage 44 (alleen toegang via de Ommegangstraat)
Rogier (alleen toegang via de Marie Popelin Straat)

Vanaf volgende maand pakken wij uit met een grote wedstrijd rond het thema van de Ronde van Frankrijk: mis onze volgende newsletters niet.

Meer informatie over het vertrek van de Rond van Frankrijk: www.brusselsgranddepart.com