Categorieën

Kiezen
Interparking
Pcard+
Gastronomie
Cultuur
Promotie
Lifestyle
Toerisme

Periode

Vaarwel Parking 58

Vaarwel Parking 58

 

Parking 58, oorspronkelijk gebouwd om de bezoekers aan de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958 te onthalen, lag mee aan de basis van het succesverhaal van Interparking. Dit eerste gebouw met parkeerplaatsen op verscheidene verdiepingen in het Brusselse stadscentrum was het resultaat van een intuïtieve inval van de gebroeders De Clercq, de oprichters van de onderneming, bij hun terugkeer van een reis naar de Verenigde Staten.

Na een lastig begin kwam Parking 58 vanaf midden de jaren 1960 op kruissnelheid, door te mikken op een andere clienteel, die ook vandaag nog de Brusselse parkings doet vollopen: bezoekers die zich naar de hoofdstad begeven om te shoppen of culturele events bij te wonen, alsook klanten uit de bedrijfswereld, hoofdzakelijk uit de financiële sector. Parking 58 heeft dit kunnen verwezenlijken dankzij de strategische ligging aan de Beurs, de restaurants en de winkelstraten, ruime parkeerplaatsen van 4 x 2 meter, en een onuitgegeven systeem van betonnen en stalen balken. Dit allemaal bedacht door architect Abraham Lipsky.

Bijna 60 jaar lang bleef de «P58» één van de iconische parkings in het Brusselse «hypercentrum» en was bovendien ook de hoofdzetel van Interparking.

Aan elk mooi verhaal komt echter een einde. Op 22 september 2016 knipte Yves De Clercq, bestuurder van Interparking en zoon van oprichter Claude De Clercq, het lint door dat een einde stelde aan het avontuur van Parking 58. Meer dan een halve eeuw geleden was hij diegene die de eer had gekregen om deze parking, die de hedendaagse geschiedenis van het Brusselse centrum zou kleuren, officieel te openen.

Parking 58 heeft een mooi bestaan gekend. Deze zomer sluit ze definitief haar deuren. Op dat moment wordt op die plek een aanvang gemaakt met de werken aan het toekomstige administratieve centrum van de stad Brussel: Brucity. De werf zal in handen zijn van AG Real Estate, de hoofdaandeelhouder van Interparking. Het nieuwe gebouw zal over 9 verdiepingen een veertigtal loketten en meer dan 1500 ambtenaren tellen ten dienst van de bevolking. Het zou begin 2021 operationeel moeten zijn. Het nieuwe gebouw zal een, door Interparking uitgebate, parking behouden: 109 plaatsen voor de stad Brussel, 450 openbare parkeerplaatsen en 176 plaatsen voor fietsen. Het project valt op door zijn milieuvriendelijke concept. Interparking verhuisde zijn vennootschapszetel naar de Brederodestraat, en blijft op die manier in het centrum van Brussel.

Het parkeeraanbod in het stadscentrum zal evenwel voldoende uitgebreid blijven om bezoekers op te vangen. Op een boogscheut van de voetgangerszone bieden wij u de parkings Munt, De Brouckère en Schildknaap, samen goed voor meer dan 1500 parkeerplaatsen.

Een bezoekje aan Brussel? Ga naar onze website en vind de parking in de buurt van uw bestemming.