Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Toerisme 

Citytrip: Keulen

Keulen, een van de oudste Duitse metropolen, ligt met de auto op ongeveer 2u30 van Brussel. De stad telt tegenwoordig meer dan miljoen inwoners en straalt een aparte charme uit: ze combineert de rijkdom van haar historische erfgoed met het imago van een multiculurele en trendy stad.

De geschiedenis van Keulen gaat meer dan 2.000 jaar terug. Julius Caesar himself verlegde in 57 v.Chr. na de befaamde slag tegen de Galliërs de grenzen van het Romeinse Rijk tot voorbij de Rijn. De stad werd gebouwd als de toegangspoort tot de Germaanse gebieden. De naam getuigt nog van deze Romeinse invloed: Keulen komt van Colonia, een overblijfsel van haar status als Romeinse kolonie.

Dit rijke historische erfgoed is voelbaar in alle uithoeken van de stad. De ideale plek om het helemaal tot zich te laten doordringen, is de wijk Ehrenfeld en de groene gordel. U kunt er wandelen over de oude stadswallen. Keulen is evenwel meer dan een openluchtmuseum. Het is een hedendaagse stad, die zich wijk na wijk helemaal blootgeeft. De overblijfselen uit het verleden kunt u vaak zien naast immense moderne street art-fresco’s.

Bij de bezienswaardigheden staat de befaamde Dom van Keulen bovenaan het lijstje. De twee 157 meter hoge torens overheersen de Rijnvallei en behoren sinds 1996 tot het UNESCO werelderfgoed. De kathedraal heeft evenwel niet alleen geschiedenisliefhebbers veel te bieden. U houdt van hedendaagse kunst? Laat u dan overrompelen door een glas-in-loodraam met 11.000 ruiten, in 2007 uitgevoerd door de Duitse kunstenaar Gerhard Richter.

Kunst is trouwens alomaanwezig in Keulen. In het Museum Ludwig, een van de meest gerenommeerde van Europa, vindt u vooral creaties uit de 20e en de 21e eeuw. Popart, Russische avant-gardisten, foto’s, abstracte kunst… De grootste stromingen zijn er tentoongesteld in een collectie met klinkende namen, zoals Warhol, Malevich, Lichtenstein, Modigliani, Rauschenberg, Nathalie Gontcharoff, Otto Dix of ook Marcel Duchamp. Dat kan tellen.

Voor middeleeuwse religieuze kunst moet u in het Museum Schnütgen zijn. In Museum Wallraf-Richartz bewondert u talloze werken uit een periode die gaat van de 13e tot de 20e eeuw, met kunstenaars als Rubens, Munch, Friedrich, Monet, Courbet, Van Gogh, Berthe Morisot of Max Liebermann. Nog origineler is het  Parfummuseum, waar u een unieke zintuiglijke ervaring beleeft rondom Eau de Cologne, dat begin 18e eeuw werd bedacht.

Keulen onderscheidt zich ook door zijn trendy trekjes… en enkele curiosa. Mis bijvoorbeeld niet het «Belgisch Kwartier», met plekken die luisteren naar onwaarschijnlijke namen als de Antwerpen Strasse of de Brüsseler Platz. U vindt er tientallen bars, restaurants en shops. Het is ook de wijk waar designers en modeontwerpers zich thuisvoelen.

Waar parkeren?

Via dochteronderneming Contipark stelt Interparking u in Keulen een netwerk van 12 parkings ter beschikking. Hou uw Pcard+ bij de hand voor de beste tarieven en vind de parking in de buurt van uw bestemming op onze website

Interparking heeft onlangs twee nieuwe parkings geopend in Keulen: parking Schildergasse telt 362 ondergrondse parkeerplaatsen, in de onmiddellijke omgeving van de voetgangerszone in het centrum; parking Friesenplatz telt 250 parkeerplaatsen dichtbij de winkelstraten van de stad, in een stedelijke buurt in volle ontwikkeling.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen