Categorieën

Kiezen
Interparking
Pcard+
Gastronomie
Cultuur
Promotie
Lifestyle
Toerisme

Periode

Venetië van het Noorden

Venetië van het Noorden

In de rangschikking van de mooiste wereldsteden kan Brugge stevige troeven voorleggen. Dit heuse openluchtmuseum is opgenomen in het werelderfgoed van de UNESCO. De middeleeuwse architectuur en de opeenvolging van bruggen en reien leverden de stad de bijnaam Venetië van het Noorden op. Als u in de buurt bent, bezoek dan beslist het Begijnhof, de Onze-Lieve-Vrouwkerk, de Markt en zijn belfort of de Hansewijk.

Profiteer er ook van om buitengewone evenementen bij te wonen die getuigen van de plaatselijke culturele rijkdom. Hieronder vindt u onze selectie van het moment:


De Praalstoet van de gouden boom, een spektakel dat slechts om de 5 jaar wordt georganiseerd. Op 19 en 20 augustus voeren de reuzen, de praalwagens en 1700 figuranten in klederdracht van die tijd u terug naar 1468, waar u getuige bent van het huwelijk van Karel de Stoute en Margareta van York.

Het MA festival, de kans om vanaf 4 augustus oude muziek nu live te aanschouwen, met dit jaar als rode draad de Divina Comedia van Dante.

Bezoek ook tot 31 oktober in wereldwijde avant-première de tentoonstelling Da Vinci, met onder meer authentieke geschriften van het genie uit de Renaissance, maar ook maquettes van uitvindingen en machines die door de meester werden ontworpen.

Vind hier alle inlichtingen om uw bezoek aan Brugge voor te bereiden en zoek al één van de 11 parkings op waar u kunt parkeren.