Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Toerisme
04 dec 2019

Wedstrijd: Futuristisch project

Hoe mobiliteit, groene ruimten en bereikbaarheid van de handelszaken in de Brusselse bovenstad verzoenen? De economische actoren van de wijk van de bovenstad (handelaars, Uptown Brussels, BEL, BECI, TOURING, de Belgische Parkeerfederatie, Sofiel, …), de buurtbewoners en architectenbureau Pierre Lallemand & Partners stellen hun project voor: een ruimte gevormd door een grote glazen agora met plantentuin, die plaats biedt aan tentoonstellingen, modeshows en studenten van het conservatorium. U rijdt er met de auto, maar verplaatst u ook te voet of met de fiets tussen rijen magnolia’s en Japanse kerselaars.

Maar waar dan? Dit zowel culturele als commerciële project zou de Gulden Vlieslaan en de Waterloolaan verbinden aan beide zijden van de Louizarotonde. In deze wijk vindt u grote labels naast sjieke boetieks. Achter dit project staan buiten architect Pierre Lallemand ook het Belgian Executive Label (BEL – de Brusselse luxehandelszaken), de vereniging Touring, de Belgische Parkeerfederatie en de Kamer van  Koophandel van Brussel BECI.

Dit grootschalige project, « Egmont – Tussen 2 Poorten » genoemd, zal de bovenstad verbinden met de benedenstad. De verschillende spelers die deze ambitieuze visie voor Brussel delen, hebben de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning al ingediend. Dit dossier, dat wordt gesteund door duizenden mensen, krijgt alle steun van Interparking. Het bevordert immers het evenwicht tussen mobiliteit, handelsactiviteit en ontspanning, en verdeelt de openbare weg netjes onder alle gebruikers.

Zou u er graag meer over weten?

De maquette van het project dat nieuw leven wenst te blazen in de bovenstad, is voor het moment te bekijken in de BMW Brand Store aan de Waterloolaan. Deze zal vanaf 11 december tentoongesteld worden in de Mobility Store van Beci (Anspachlaan 24, 1000 Brussel). U kunt het ontwerp eveneens raadplegen op de volgende website: www.egmont.archi

Bij deze gelegenheid geven wij 5 maquettes weg van het ontwerp in chocolade van 33 cm (hoog) x 13 cm (breed), gemaakt door de overbekende Belgische chocolatier Wittamer.

Interesse? Ga naar onze wedstrijd pagina en waag uw kans.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen