Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Interparking
08 mei 2020

Je vakantie in België

Een heropening van de grenzen staat nog niet op de agenda. Niet erg: België telt voldoende gezellige plekken die elk jaar vele buitenlandse toeristen lokken. En als wij deze zomer ons eigen landje eens zouden herontdekken?

Brugge

Brugge blijft een van de meest geprezen toeristische steden van het land: de musea, de kasseiensteegjes, de boetieks, chocolade, kantwerk, gastronomie, de reien, het Belfort, het Concertgebouw, het Tolhuis… Brugge heeft trekpleisters te over, zowel bij een bezoekje na de middag als op een meerdaagse citytrip.

Het zegt je wel wat? De toeristische dienst van Brugge stelt Bits of Bruges voor tijdens de lockdown: video’s, een 360° bezoek, links naar de musea van de stad, films, boeken en schilderijen met in de hoofdrol het Venetië van het Noorden. Perfect om een korte zomerse citytrip voor te bereiden.

Namen

Onze uitstap naar Namen begint met een bezoek aan de Citadel, de vroegere verblijfplaats van de graven van Namen, die boven de Waalse hoofdstad uittorent. Groene zones, prachtig bewaarde overblijfselen uit het verleden, een panoramisch zicht op de stad. Als ze open zijn, kan je terecht in de ondergrondse gangen en het bezoekerscentrum Terra Nova. Deze tot een multimediacentrum omgebouwde voormalige kazerne schetst de geschiedenis van de stad.
Kuier vervolgens wat rond in het historische centrum – helemaal voetgangerszone! – en ontdek er de vele shops, cafés, restaurants en terrasjes. Je kunt zelfs aan boord van een Namourette stappen voor een boottochtje in retrostijl op het water van Samber en Maas.
Vergeet vooral niet het Musée Félicien Rops, gevestigd in een herenhuis van het oude Namen, dat volledig in het teken staat van een van de meest diabolische kunstenaars van de 19e eeuw.

Meer informatie? Bezoek het Office du Tourisme de Namur

Gent

In volle Van Eyck-jaar was Gent nooit zo aantrekkelijk voor kunstliefhebbers. Zodra de gezondheidscrisis achter de rug is, zal je opnieuw een bezoek kunnen brengen aan de musea en andere populaire cultuurtempels die een ode brengen aan het befaamde schilderij “Het Lam Gods”. Het Van Eyck-jaar is trouwens verlengd tot in … juni 2021! Gent is ook en vooral een moderne en trendy stad. Je vindt er talrijke shops van modeontwerpers en alternatieve cultuurlocaties (denk aan het museum voor hedendaagse kunst SMAK of aan het Design Museum). Ook de gastronomische en biertraditie zal velen onder jullie gelukkig maken. Waterzooi, streekbieren, Gentse neuzen… Klein en groot vinden er hun gading.

Meer info: https://visit.gent.be/

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen