Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Toerisme
11 jun 2020

Op reis: Salon-de-Provence

Zeep

Een hip thema, nu we in deze coronatijden meermaals per dag onze handen wassen: de zeepproductie is een van de historische specialiteiten van Salon-de-Provence. De rijke zeepzieders van Salon-de-Provence profiteerden van de periode van ongeziene economische bloei aan het eind van de 19e eeuw om prachtige villa’s te bouwen, naast andere architectonische parels die de stad een uniek karakter geven: het theater, de hotels, de Cercle des Arts et Métiers, het paleis van justitie, enz. De zeep van Salon kon lang wedijveren met de marseillezeep, mede door de kwaliteit van de plaatselijke olijfoliën. Vandaag kan je er nog steeds een bezoek brengen aan verschillende traditionele zeepfabrieken. Er is ook een museum dat helemaal is gewijd aan zeep.

Twee zeepfabrieken in Salon-de-Provence zijn nog altijd in bedrijf. Je kan trouwens ook terecht in hun webshops:
https://www.rampal-latour.fr/
https://www.marius-fabre.com/fr/

Nostradamus

Een andere symbolische figuur van Salon-de-Provence is Nostradamus, die tijdens de renaissance een onuitwisbare stempel drukte op de medische en astrologische wetenschappen, en er tot zijn dood woonde. Zijn huis, intussen een museum, kan je nog steeds bezoeken. Tot de andere lokale trekpleisters behoren de talloze parken, tuinen, monumenten en fonteinen, waar je de koelte kan opzoeken als de zon meedogenloos schijnt. Maak tijdens je bezoek ook zeker een ommetje langs het Kasteel van l’Empéri, opgetrokken in de 9e eeuw, waar vroeger de aartsbisschoppen van Arles en verschillende Germaanse keizers verbleven.

De Provence van Marcel Pagnol

Jean de Florette, Manon des Sources, La Gloire de mon Père, Le Château de ma Mère… Een oeuvre dat voor altijd een bepalende rol speelde in de populariteit van de Provence, haar accenten, het gesjirp van de krekels en haar adembenemende landschappen. Marcel Pagnol schreef niet alleen een prachtige verzameling romans, hij was ook de regisseur van een schitterende reeks films met befaamde acteurs als Yves Montand, Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, Emmanuelle Béart, enz. Beroemde replieken als « Tu me fends le cœur » klinken nog steeds verrukkelijk. Ze zorgen gegarandeerd voor een streepje zon in ons leven.

Voor wie alles wil weten over Salon-de-Provence: http://www.visitsalondeprovence.com/

Waar parkeren?

U kunt terecht op meer dan 300 parkeerplaatsen in parking Place Morgan

Hou uw Pcard+ bij de hand voor de beste tarieven!

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen