Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Lifestyle 

Uitgaan

Carnaval in Aalst: het folkloristische event bij uitstek

 

Als het op carnaval aankomt, hebben de Aalstenaars niets meer te leren van de andere feeststeden van het land. Al meer dan 6 eeuwen lang drommen feestneuzen uit het hele land er samen voor twee weken van pure waanzin.

Gedurende de drie dagen dat het carnaval duurt, trekken meer dan 200 carnavalsgroepen uit Oilsjt voor de ogen van de toeschouwers voorbij op schitterende wagens waar ze het hele jaar aan werkten. De maffe en altijd een beetje provocerende Aalsterse carnavalstoet blijft nooit onopgemerkt omdat hij een uniek overzicht schept van de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Op het programma: muziek, dans en originele kostuums, maar vooral ook humor, ironie en satire.

De stoet zal op carnavalszondag en -maandag door de straten van de stad trekken. Op maandag wordt de stoet ingeleid door de traditionele bezemdans waarmee de Aalsterse Gilles de boze wintergeesten verdrijven. Een ander groots moment na de bezemdans: de duizenden snoepjes in de vorm van een ui die op de Grote Markt in het publiek worden gegooid (“ajuinworp”). Op Vastenavond trekken mannen verkleed als vrouwen door de straten. Dit zijn de Voil Jeanetten.

Maar het feest houdt niet op na Vastenavond … Aalst blijft nog bijna twee weken in de carnavalssfeer zitten, met een kermis vol attracties voor het hele gezin. Onze parking Hopmarkt is echter gesloten tijdens de 3 dagen van carnaval. Buiten deze dagen zijn we vanzelfspekend elke dag open, zodat u van de kermis kan genieten.

Alle informatie over het programma van deze editie van 2017: http://www.aalstcarnaval.be/

Waar parkeren? Parking Hopmarkt biedt u meer dan 300 parkeerplaatsen aan (opgelet : de parking is gesloten op 26, 27 en 28 februari).

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen