Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Toerisme
04 dec 2019

Verwen uzelf op de mooiste kerstmarkten

Winterpret in Brussel

Van 29 november tot 5 januari

Winterpret is dit jaar aan zijn 19e editie toe. Uiteraard vindt u er de schaatsbaan, het reuzenrad en de befaamde kerstmarkt met haar 250 chalets. Bezoekers zullen ook blij zijn om er opnieuw een topattractie van vorig jaar aan te treffen: The Dome, een buitengewone en zintuiglijke totaalbeleving van films, concerten en audiovisuele performances op het Muntplein.

Winterpret wordt dit jaar een olijke bedoening. En dat is maar goed ook! Eregast van deze 19e editie? Manneken Pis in hoogsteigen persoon. De beroemdste van alle ketjes mag dit jaar immers 400 kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren, bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een schattenjacht in de voetsporen van deze deugniet.

Ook niet te missen: het rondreizende dorp Winter Pop en zijn kerstwoonwagens, die achtereenvolgens zullen neerstrijken op de Ambiorixsquare, in de Marollen, in Neder-over-Heembeek en in Laken. Winterpret trekt rond!

Meer info: http://www.winterpret.be

Waar parkeren? Voor een parking in Brussel in de buurt van uw bestemming klik hier. Met uw Pcard+ geniet u van een avondtarief aan 6€ tussen 19u en 5u.

 

Kerstmarkt Antwerpen

Van 7 december tot 5 januari

De kerstmarkt van Antwerpen kent zoveel succes dat ze dit jaar niet alleen haar historische locatie van de Groenplaats, maar ook de Grote Markt, de Suikerrui en het Steenplein inneemt. De Groenplaats vormt nog steeds ger decor voor de schaatsbaan van 1.200 vierkante meter en het winterterras met zicht op de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. Op het Koningin Astridplein kunnen sensatiezoekers hun hartje ophalen met een luchtband op een tubing glijbaan, om vervolgens een rondje mee te draaien in het 55 meter hoge reuzenrad op het Steenplein. Ga beslist ook kijken naar het immense kunstwerk Igloo Mistletoo op de Grote Markt.

Voor de plechtige opening treedt het legendarische K’s Choice op het Operaplein op. Zoals elk jaar zullen de prachtige kerstbomen van de kerstmarkt dienen voor een reusachtig vreugdevuur dat op 11 januari de feestelijkheden afsluit op Linkeroever.

Meer info: http://www.kerstmarktantwerpen.be

Waar parkeren? Voor een parking in Antwerpen in de buurt van uw bestemming klik hier. Vergeet uw Pcard+ niet om te genieten van 30% korting op de gebruikelijke prijs en een avondtarief aan 4,20 €.

 

Het kerstdorp in Luik

Van 29 november tot 30 december

De kerstmarkt van Luik is dit jaar aan haar 33e editie toe. Ze onderscheidt zich door haar feestelijke karakter en haar organisatie als een echt dorp, met eigen bewoners, handelaars en een burgemeester die toeziet op het vlotte verloop van de activiteiten. U vindt er het beste van de Germaanse traditie en de Latijnse spirit van de Vurige Stede. Dit jaar zouden de 200 chalets meer dan 2 miljoen bezoekers moeten lokken. Op het programma: het Europees Circusfestival, Kerstmis van de Kathedralen??, talrijke kraampjes, een reuzenrad, een schaatsbaan, een sledepiste, een grootschalige striptentoonstelling, enz. Een must: het chalet van de kerstballen, met mondgeblazen, verfoeliede en handgeschilderde kerstballen! Daarnaast is er de actie “Noël Ardent”, die ten behoeve van kansarmen warme kleding, geschenken, speelgoed en levensmiddelen inzamelt.

Meer info: http://www.villagedenoel.be

Waar parkeren? Voor een parking in Luik in de buurt van uw bestemming klik hier. Met uw Pcard+ geniet u van een avondtarief aan 5€ tussen 19u en 5u.

 

Gentse Winterfeesten in Gent

Van 6 december tot 5 januari

Gent feest niet alleen in de zomer! In Gent kuiert u tijdens de kerstmarkt rond tussen 150 chalets, bedwelmd door de geur van kerstbomen, dampende warme wijn en typische winterbereidingen. Dit jaar vindt u er ook een schaatspiste van 600 vierkante meter, het reuzenrad, de Husky Bar, concerten enz.

Meer info: https://www.gentsewinterfeesten.be/

Waar parkeren? Voor een parking in Gent in de buurt van uw bestemming klik hier. Dankzij uw Pcard+ geniet u bovendien van 30% korting bij Kouter en Center parkings en een avondtarief van 4€.

 

Kerst in Namen

Van 29 november tot 31 december

De kerstmarkt van Namen telt een honderdtal chalets. Elk weekend brengen concerten, koorzangen, optredens van straatartiesten, folkloregroepen en fanfares de straten van de Waalse hoofdstad tot leven. Op de ‘Patinoire des Rennes’ kunnen klein en groot op muziek hun kunstjes tonen!

Meer info: https://noelanamur.be/

Waar parkeren? Voor een parking in Namen in de buurt van uw bestemming klik hier. Met uw Pcard+ geniet u van een avondtarief aan 3€ tussen 19u en 5u.

 

Wintermarkt in Brugge

Van 22 november tot 5 januari

De kerstmarkt van Brugge wordt gehouden op de Grote Markt en het Simon Stevinplein. Het aanbod van de chalets omvat talrijke culinaire specialiteiten en dranken: glühwein, ijsgekoelde jenever, worsten enz.

Meer info: www.visitbruges.be

Waar parkeren? Voor een parking in Brugge in de buurt van uw bestemming klik hier. Met uw Pcard+ geniet u van een avondtarief aan 3€ tussen 19u en 5u.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen