Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Interparking
10 sep 2020

Eerste spadesteek voor uitbreiding Parking ’t Zand

Een nieuwe ondergrondse parking in het park

Er komt een ondergrondse parking op drie niveaus goed voor 635 parkeerplaatsen. De bouw van de nieuwe parking vormt ook de aanleiding tot een waardevolle heraanleg van het park, die de relatie met de aanpalende woonwijk en de Kapucijnenrei versterkt.

Om het park maximaal te respecteren werd de vormgeving en de inplanting van het ondergrondse parkeergebouw volledig afgestemd op de waardevolle bomen in het park. De inkomhal en technische volumes worden geïntegreerd in de parkinrichting zodat het open karakter van het park niet verstoord wordt door hoge structuren.

Heraanleg van het park

Eens de ondergrondse parking afgewerkt is, krijgt het park ook een nieuwe aanleg. Eén van de belangrijkste wandelroutes tussen het station en centrum loopt doorheen het Koning Albert I-park. Om het wisselend karakter van deze promenade aan te houden, wordt de ligging van de bestaande looproute in het park slechts beperkt gewijzigd, en behoudt zij haar kronkelende, stijgende en dalende lijn.

De bestaande wandel- en fietspaden worden verrijkt met nieuwe verbindingen over het water. Ter hoogte van het Eiland wordt een historische brugverbinding opnieuw geopend. De bestaande verbinding ter hoogte van Brasserie Gauthierz wordt opgewaardeerd door de aanleg van een nieuw terras aan de Kapucijnenrei. Dit rustpunt aan het water zal, analoog aan de recent gerealiseerde, nieuwe zones ter hoogte van het Concertgebouw en ter hoogte van de Oostmeers, de zone versterken en een levendige schakel zijn tussen het park en de wijk.

Nood aan een parking

Door de verhoogde capaciteit zullen de huidige wachtrijen, die bij piekmomenten op de ring ontstaan om de parking ’t Zand binnen te rijden, in grote mate opgelost worden.

De opening van de parking is gepland voor april 2022.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen