Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Lifestyle
08 mei 2020

Hoe behoudt u uw conditie tijdens de lockdown ?

Hoe kunt u best van thuis uit, soms met uw gezin, aan lichaamsbeweging doen? Welke zijn de aan te raden bewegingen en welke raden we af? Hieronder vindt u de antwoorden op uw vragen.

1. Dertig minuten beweging per dag

Elke volwassene moet gemiddeld zo’n 30 minuten aan lichaamsbeweging doen. Voor kinderen en tieners is het zelfs aangeraden om 1 uur van de dag aan lichaamsbeweging te besteden. U hoeft hiervoor geen uitgebreide sit-up sessies te doen, een mooie wandeling (rekening houdend met de social distancing instructies), stretch- en ademhalingsoefeningen zijn zeker voldoende.

2. Respecteer uw lichaam

Vermijd het verstoren van uw dagelijkse routines. Bouw stapsgewijs op. Een paar kilometer joggen heeft niet dezelfde impact op een ervaren sporter als op een beginner. Gooi uzelf niet halsoverkop in een intense activiteit. De focus ligt op het bewegen om actief te blijven en zeker niet om te presteren. Houd uw gebruikelijke activiteit in stand en probeer zeker geen sportieve prestaties neer te zetten. Dit kan uw immuunsysteem beschadigen.

3. Vermijd intensieve inspanningen

Dit is een aanbeveling, rechtstreeks uit de medische wereld en aan iedereen gericht (ongeacht uw conditie): vermijd intensieve sportsessies die ervoor zorgen dat uw hartslag hoger ligt dan 80% van uw maximale hartslag. In een recent interview, geeft Dr. Philippe Devos een extra woordje uitleg. Dr Devos, hoofd van de Intensive Care Unit van het Universitair Ziekenhuis Luik, is ervan overtuigd dat het coronavirus het hart kan aanvallen wanneer deze tot het uiterste wordt gedreven. Dit met mogelijks dramatische gevolgen. Doe het even rustiger aan, ook al bent u een goed getrainde sporter.

4. Stretchen, yoga en meditatie… succes gegarandeerd

Een matje, een paar opwarmingsoefeningen om je spieren en gewrichten klaar te stomen en u bent helemaal klaar voor een paar eenvoudige oefeningen. U hoeft hiervoor zeker en vast geen sportzaal in huis te hebben, een paar vierkante meter is ruim voldoende. Voortaan staan social media vol met eenvoudige stretching- yoga en meditatie oefeningen. Een uitstekende activiteit om met de familie te doen, rekening houdend met ieders niveau.

5. Een gezond eetpatroon en gehydrateerd blijven is essentieel

Een evenwichtig eetpatroon is noodzakelijk om uw lichaam gezond en fit te houden. Vergeet zeker ook niet genoeg te drinken. Zowel voor, tijdens en na een fysieke inspanning. Uzelf hydrateren is essentieel voor het goed functioneren van uw organen en vermijd ook kwetsuren. U hoeft ook zeker geen suikerrijke drankjes te drinken, er gaat niets boven een lekker glas bronwater om gehydrateerd te blijven.

6. Voelt u zich ziek? Vermijd dat elke fysieke activiteit

Vermijd elke vorm van lichamelijke oefening indien u volgende symptomen hebt: hoest, neusverstopping, ongewone kortademigheid, koorts, ademhalingsmoeilijkheden of hoofdpijn. Fysieke inspanning verzwakt uw vermogen en heeft een averechts effect. Behandel uw symptomen en hervat uw oefeningen pas na een gesprek met uw huisarts.

7. Nuttige applicaties

Online cursussen (gratis en betalend) komen steeds vaker voor op sociale media. Verschillende fitnessapplicaties bieden zelfs specifieke programma’s aan, die gericht zijn op de lockdown maatregelen. Wij stellen u graag de volgende virtuele coaching applicaties voor:
Sworkit : Een virtueel coaching programma om je in vorm te houden en u te begeleiden in uw persoonlijke doelstellingen.
Seven : een dagelijkse oefenprogramma van 7 minuten
Daily yoga : gepersonaliseerde yogasessies, toegankelijk voor alle niveaus.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen