Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Interparking
03 mei 2019

Koningin Elisabethwedstrijd

Tot 26 mei biedt de Koningin Elisabethwedstrijd jonge vioolvirtuozen de kans om al hun talenten te etaleren tijdens een evenement van internationale allure. Vorig jaar stond de wedstrijd in het teken van de zang, dit jaar is de viol aan de beurt. De kandidaten treden op in Flagey (eerste proef en halve finale) en in het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (finale).

Van de 172 kandidaten die aan de jury werden voorgesteld, zullen er 64 het beste van zichzelf geven tijdens de vioolwedstrijd die dit jaar aan zijn 19e editie toe is . Dit jaar nemen 45 vrouwen en 19 mannen van 19 verschillende nationaliteiten het tegen elkaar op. Voor de deelnemers – tussen 18 en 30 jaar oud – kan dit het startschot betekenen van een briljante internationale carrière.

Kers op de taart: de eerste laureaat krijgt de eer om vier jaar lang te mogen spelen op de gerenommeerde Stradivarius «Huggins» 1708, een viool die in bruikleen wordt gegeven door de Nippon Music Foundation. Dit prachtige instrument zal tijdens de prijsuitreiking in de Koningin Elisabethkapel aan de winnaar worden overhandigd.

Een reden te meer voor de kandidaten om al hun kunnen te tonen tijdens de proeven van deze wedstrijd van internationale faam, waaraan sinds de eerste editie in 1937 al talloze talenten hebben deelgenomen.

Dit jaar zullen de 24 halve finalisten twee opgelegde werken moeten vertolken. Enerzijds wordt hen tijdens hun recitalprogramma gevraagd om een onuitgegeven werk voor viool en piano van de hand van de Belgische componist Bram Van Camp te spelen. Anderzijds zullen ze tijdens hun optreden met het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, onder leiding van Jean-Jacques Kantorow, een concerto van Mozart brengen. Deze twee optredens worden gespreid over twee dagen.
De 12 finalisten zullen worden begeleid door het Belgian National Orchestra, onder leiding van Hugh Wolff. De optredens vinden plaats van 20 tot 25 mei in het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel. Ze zullen ieder een concerto naar keuze vertolken en een opgelegd onuitgegeven werk, dit jaar van de hand van de Finse componist Kimmo Hakola.

Als partner van het evenement geeft Interparking 20×2 tickets weg voor het concert van de 4e, 5en 6e laureaten van de editie 2019 van de Koningin Elisabethwedstrijd, op dinsdag 4 juni om 20 uur in BOZAR.

Interesse?

Waag heel eenvoudig uw kans: neem deel aan onze wedstrijd.

Meer info:
www.cmireb.be

Waar parkeren?   

In parking Albertina Square die 714 parkeerplaatsen telt. Uw Pcard+ geeft u recht op een voordeeltarief van 5 euro voor de hele avond.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen