Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Interparking 

Verkeer in Brussel en Gent

Een gewaarschuwd automobilist is er twee waard!

 

Belangrijke wijzigingen in het autoverkeer in Gent en Brussel kunnen sommige gebruikers van onze parkings in de war brengen. Zij blijven toegankelijk, maar we raden u aan om toch uw voorzorgen te nemen: stippel op voorhand uw reisweg uit en hou rekening met eventuele verkeersproblemen die uw reistijd kunnen verlengen.

In Brussel zal de Hallepoorttunnel volledig afgesloten zijn voor het verkeer, en dit voor een periode van drie weken: van maandag 27 februari tot en met 19 maart. Het Brussels Gewest wil er namelijk grote renovatiewerken uitvoeren. Als resultaat hiervan moet het verkeer volledig bovengronds verlopen, wat dus talrijke files kan veroorzaken. Onze Hallepoortparking blijft volledig toegankelijk voor de automobilisten. Als er zich echter files vormen tijdens de spitsuren, kan er ook file zijn om de parking binnen te rijden. Zo ook natuurlijk als u de parking wilt verlaten tijdens de grote verkeersdrukte op de kleine Brusselse ring.

Wij raden u dus aan om uw route op voorhand te plannen en, zoals het spreekwoord het zegt: geduld is een schone deugd. In mei 2017 gaat de tunnel opnieuw dicht, ditmaal voor een periode van 2 maanden. Daarna gaat hij weer open, maar het verkeer zal tot het einde van de werken (voorzien eind 2018) over één rijstrook moeten.

In Gent dreigt het nieuwe mobiliteitsplan de gewoontes van de automobilisten danig in de war te sturen. Het bestuur wil met dit plan het aantal voertuigen dat door de binnenstad rijdt verminderen. Het nieuwe plan deelt het centrum op in 7 zones: een voetgangerszone, en zes zones die in de vorm van een bloemblad rond deze voetgangerszone liggen. Deze 6 zones zijn nog steeds toegankelijk voor wagens, maar het is wel verboden om van de ene zone naar de andere te rijden.

De Parking Gent Zuid ligt in de rand rond Gent en wordt niet getroffen door het mobiliteitsplan. De parkings Center en Kouter, die zich aan de onmiddellijke rand van de voetgangerszone bevinden, worden wél beïnvloed. Het enige traject dat naar deze twee parkings leidt moet vanaf nu verplicht door de Kortrijksepoortstraat.

Bovendien heeft Interparking, onder druk van het gemeentebestuur, zijn tarieven voor de parkings Center en Kouter lichtjes moeten aanpassen. Deze prijsverhoging blijft echter beperkt.

Net zoals de werken in Brussel dreigt de aanpassing van het Mobiliteitsplan in Gent in eerste instantie het verkeer te gaan verdichten, en dan vooral in de spitsuren. Hou er dus rekening mee als u de baan op moet. Nog handig om te weten: als u het verbod negeert en toch van de ene zone naar de andere rijdt, krijgt u een boete van de gemeentepolitie. U wordt namelijk gevolgd door een systeem van camera’s en nummerplaatherkenning.

Meer info over onze parkings? Ontdek de toegangstrajecten, de tarieven en de diensten van onze parkings Hallepoort, Kouter, Gent Centrum en Gent Zuid.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen