Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Pcard+ 

Win een city trip naar Lissabon

Lissabon, dat is gebouwd op 7 heuvels, is het schoolvoorbeeld van een stad met een schitterend historisch erfgoed en tevens alle moderne voorzieningen die wij vandaag van een grote Europese hoofdstad mogen verwachten.

Lissabon ligt aan weerszijden van de Taag en beide oevers worden verbonden door de Ponte 25 de Abril. Dankzij de winden vanuit de Atlantische Oceaan heerst in de stad het jaar rond een gematigd klimaat. In elk seizoen geniet u er van een mild en aangenaam weertje. De stad is ingedeeld in historische wijken met elk hun eigen persoonlijkheid en vaak een doolhof van steile steegjes: Baixa, het echte historische hart, de meer burgerlijke en intellectuele Chiadowijk, de ongedwongen volkswijk Bairo Alto, de elegante en ambachtelijke Alfamawijk, enz.

Een verblijf in Lissabon is uiteraard ondenkbaar zonder een bezoek aan de voorstad Belem. Het is er op de koppen lopen om een blik te werpen op haar toren en haar klooster, of om er te proeven van de legendarische pastéis de nata. Minder bekend bij het grote publiek, maar al even onweerstaanbaar is het in 1994 opgetrokken Culturele Centrum. Daar bevindt zich nu het Berardomuseum met bijna 900 moderne en hedendaagse kunstwerken. In de collectie zitten de meeste grote namen van de 20e eeuw: Warhol, Dali, Duchamps, Koontz, Magritte, Miro, Francis Bacon, Jackson Pollock, of ook Yves Klein.

Dit museum vormt een tegengewicht voor het Museu Gulbenkian, genoemd naar een andere private mecenas, dat in de bovenstad gelegen is en een stukje geschiedenis laat zien vanaf de Egyptische kunst, de collecties van Lalique tot enkele schilderijen van grootmeesters als Degas of Turner.

De vaste waarden doen het altijd goed in Lissabon: de fado, de talloze gerechten op basis van kabeljauw, de ginja (kersenlikeur), de azulejos (blauwachtige tegels die talrijke gevels sieren), voetbal (de twee rivaliserende teams Sporting en Benfica bieden heel wat gespreksstof), enz. Lissabon trekt evenwel ook een jonge en hippe bevolkingsgroep aan, die zich de stad toeëigent via street art, design ateliers en modeboetieks.

Lissabon zegt u wel wat?

Deelnemen is gemakkelijk: hou deze code bij de hand: LISBCITYTRIP en ga naar onze wedstrijdpagina vóór 28 maart om 23u59.
Deze wedstrijd is nu afgelopen.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen