Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Interparking 

Winterpret

Ondanks de gebeurtenissen van de afgelopen weken werd toch beslist om Winterpret te laten doorgaan, tot groot jolijt van de Brusselaars en de toeristen. De laatste editie kende immers een groot succes en bracht 1,5 miljoen bezoekers op de been. Dit jaar werd het parcours uitgebreid: voortaan kunnen de bezoekers de winterpret opsnuiven langs een traject van meer dan 2,5 km in de stadskern.

Op het vlak van de activiteiten is er keuze te over: de klassiekers, zoals de ijspiste op het Muntplein, 700 m² glijplezier voor de hele familie, met een speciale ruimte voor de allerkleinsten. Maar ook de prachtige kerstboom van 21 meter hoog op de Grote Markt, die het stralende middelpunt is van het klank- en lichtspel. Dit jaar werd gekozen voor een majestueuze spar uit Vielsalm, die volgens de regels van het duurzaam beheer van de Ardense bossen werd omgehakt. De kerstmarkt op het Sint-Katelijneplein behoort zonder enige twijfel tot een van de tien mooiste van Europa.

Winterpret is een niet te missen evenement voor een gezellige namiddag met het gezin, om de smaakpapillen te verwennen of een cadeautje op de kop te tikken voor onder de kerstboom.

Uitbreiding van het traject

Of u nu van de andere kant van de wereld komt of uit de Brusselse rand, Winterpret laat u onze hoofdstad vanuit een unieke invalshoek (her)ontdekken. Nieuw dit jaar: de handelszaken in de Henri Mausstraat en de voetgangerszone delen ook in de feestvreugde. De hele as Beurs – De Brouckère zal dus worden ondergedompeld in de kerstsfeer en worden versierd met duizenden lichtjes. Er worden ook rondleidingen in het Nederlands, het Frans en het Engels aangeboden, om tussen de besneeuwde hutjes en de kerstliederen het stadscentrum te verkennen.

Tunesië in de schijnwerpers

Dit jaar is Tunesië de eregast op Winterpret. Met deze keuze wil de stad Brussel het transitieproces aanmoedigen dat in 2011 op gang kwam naar aanleiding van de Jasmijnrevolutie en haar steun betuigen aan de prille democratie. Bovendien werd het zogenaamde Tunesische kwartet voor de nationale dialoog onlangs beloond met de Nobelprijs voor de Vrede 2015 voor zijn beslissende bijdrage aan het democratische proces. Daarnaast wil de stad ook de toeristische sector, de belangrijkste economische motor van het land, een hart onder de riem steken. Het is dus een prachtige gelegenheid voor de bezoekers om te proeven van typische Tunesische specialiteiten en kennis te maken met de cultuur van het land. Het Tunesische dorp neemt zijn intrek in berbertenten op de Anspachlaan. U kunt er proeven van culinaire specialiteiten, de talrijke facetten van de lokale ambachten ontdekken en muzikale en visuele animaties bijwonen.

Waar parkeren?

Interparking is een waardevolle bondgenoot tijdens deze feestdagen. De parkings in de buurt, zoals Parking 58, Parking Schildknaap of Parking De Brouckère bieden u een gemakkelijke toegang tot Winterpret. U vindt de volledige lijst van onze parkings en onze tarieven op onze website.

Bovendien geeft Interparking u een beter inzicht in het nieuwe Brusselse mobiliteitsplan en biedt u toegangsplannen op maat, zodat u gemakkelijk uw weg vindt naar onze verschillende parkings.

Aangezien Kerstmis zonder geschenken ondenkbaar is, zal de kerstman vanaf 10 december flyers en chocolade uitdelen in onze Brusselse parkings.

Praktisch:

Winterpret – van 27 november tot 3 januari

Waar? In hartje Brussel, op de as Beurs – De Brouckère

Meer informatie: http://www.winterpret.be/www.winterpret.be/

Waar parkeren tijdens Winterpret?

http://www.interparking.be/nl/find-parking/

Als houder van een Pcard kunt u tussen 19u en 5u genieten van ons speciaal avondtarief van 5 euro in al onze Brusselse parkings. Meer informatie: www.pcard.be

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen