Categorieën

Kiezen
Interparking
Pcard+
Gastronomie
Cultuur
Promotie
Lifestyle
Toerisme

Periode

Wedstrijd

Wedstrijd

De Cité du Vin is een museum van de nieuwste generatie, een unicum in de wereld. Het is gelegen op de voormalige kades van de Bassins à Flots van Bordeaux. Men wordt er helemaal ondergedompeld in een veelzeggende architectuur, die alle zintuigen aanspreekt. Het is een kennismaking met wijn in al zijn facetten, van over heel de wereld, van alle tijden, in alle culturen en alle beschavingen. Het zinnenprikkelende parcours volgt 19 themazones die de eeuwenlange invloed van wijn op beschavingen en regio’s over de hele wereld schetsen doorheen de geschiedenis, de geografie, de geologie, de œnologie of de kunsten.

Het museum is tevens een architecturaal meesterwerk dat alle blikken naar zich toe zuigt. De lijnen van het gebouwen doen denken aan de knoestige wijnstok, walsende wijn in een glas of de kolkende Garonne. Het gebouw omvat meer dan 13 350 m² over 10 verdiepingen en is 55 meter hoog.

De Cité du Vin, een nieuw, niet te missen pretpark in Bordeaux, opende op 15 juni van dit jaar plechtig zijn definitieve parkeergarage, die volledig werd toevertrouwd aan Interparking. Ze telt 405 parkeerplaatsen, talrijke laadpalen voor elektrische voertuigen en een beveiligde zone voor 75 fietsen. Het design van de parking sluit perfect aan bij de vloeiende lijnen van het bouwwerk. De parking telt 6 niveaus en bijzonder is dat geen enkele pijler werd gebruikt. 

Om onze aanwezigheid in deze tempel van Franse cultuur en erfgoed waardig te vieren, schenken wij 2x één verblijf van één weekend voor twee personen in Bordeaux weg, met inbegrip van de reis de hogesnelheidstrein, het hotel en de toegangskaarten voor de Cité du Vin. 

Interesse? Waag uw kans met de code BORDEAUX en neem deel aan onze wedstrijd
Deze wedstrijd is nu afgelopen.

Meer info over de Cité du Vin: http://www.laciteduvin.com/