Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Interparking
14 dec 2023

Elektrische voertuigen : een oplaadrobot in test in Parking Centraal

U bent waarschijnlijk al bekend met oplaadpunten voor elektrische voertuigen in onze parkings, maar bent u klaar om de toekomst te omarmen? Binnenkort zou u een kleine autonome robot kunnen tegenkomen die op verzoek uw auto komt opladen, vrijwel zonder menselijke tussenkomst. Hoe werkt dit? En wanneer kunt u het in actie zien in onze faciliteiten? We zijn enthousiast om deze opwindende details met u te delen.

Het stijgende aantal elektrische voertuigen, zowel volledig elektrisch als oplaadbare hybrides, is onmiskenbaar. Daarom zijn we, naast de uitrol van oplaadpunten in heel Europa, voortdurend op zoek naar nieuwe innovatiemogelijkheden om aan uw groeiende behoeften te voldoen. Onze onderzoeken hebben ons geleid naar een bijzonder veelbelovende ontdekking: een oplaadrobot die momenteel in testfase is in Parking Centraal.

Op dit moment zijn deze tests uitsluitend voorbehouden aan onze klanten die zich vrijwillig hebben aangemeld om deel te nemen aan ons testprogramma. Het is inderdaad essentieel voor ons om elke stap in dit proces te valideren voordat we overwegen om dit aanbod eventueel uit te breiden naar het grote publiek.

Volledig autonoom opladen

Het begint allemaal met het downloaden van een app waarmee het opladen wordt aangevraagd door de parkeerduur en het gewenste laadvolume op te geven.

Nadat deze stap is voltooid, parkeert de automobilist zijn voertuig op een aangewezen plek zonder een vaste oplaadpaal. Hij ontgrendelt een klein apparaat dat fungeert als een relais tussen de auto en onze robot. Op dat moment is de gebruiker vrij om zijn eigen bezigheden te hervatten. Afhankelijk van de ingestelde parameters en de beschikbaarheid van de robot, verplaatst deze zich autonoom om het voertuig op te laden.

Maar wat zijn de voordelen ten opzichte van een “traditioneel” oplaadpunt, vraagt u zich waarschijnlijk af? Allereerst maakt deze robot het mogelijk om de totale laadcapaciteit te vergroten wanneer alle vaste oplaadpunten en hun locaties al bezet zijn. Omdat hij op een batterij werkt, kan hij buiten de piekuren worden opgeladen, waardoor de laadcapaciteit tijdens drukke periodes toeneemt. Bovendien biedt dit systeem de mogelijkheid voor een snelle uitbreiding van het aantal toegankelijke oplaadpunten, omdat de robot zich verplaatst en daarmee de noodzaak om nieuwe oplaadpunten te installeren en complexe bekabeling aan te leggen, vermijdt.

Voorlopig bevinden we ons nog in de pilootfase, maar we kijken uit naar de resultaten en feedback van onze klanten om de mogelijkheid van uitbreiding van deze innovatie naar al onze faciliteiten te evalueren.

Bekijk de robot in actie in de video

In de tussentijd nodigen we u uit om deze video te bekijken om onze oplaadrobot in actie te zien:

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen