Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Toerisme 

Het beste van Oost-Vlaanderen

Als we het hebben over toeristische trekpleisters in België, denken we meteen aan de kust, de Ardennen, Brussel of Brugge. Ons landje bulkt nochtans van de bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Deze maand krijgt u van ons enkele tips voor een uitstapje in de provincie Oost-Vlaanderen.

Het Neigembos in Ninove: puur natuur

Met zijn 37.000 inwoners trekt Ninove nauwelijks de aandacht, subtiel verscholen tussen de E40 die Brussel verbindt met Gent en de E429 naar Doornik. Deze rust doet niets af aan de charme van deze stad die de historische sporen van haar rijke verleden wist te behouden, zoals de majestueuze barokke abdij uit de 18e eeuw die boven de stad uittorent.

Een andere trekpleister van Ninove is zijn immense bos: het Neigembos, dat zich uitstrekt over een natuurreservaat van liefst 65 hectare. Deze echte groene long is ontstaan onder invloed van Napoleon Bonaparte, die rond 1800 had beslist dat een bos de buitengrenzen van de stad moest vormen. Het Neigembos verrast door zijn steile reliëf en zijn ongelooflijke rijkdom aan planten, vogels en kevers die er hun habitat hebben gekozen. Het bos is een zegen voor wandelaars op zoek naar gezonde lucht.

Waar parkeren? Parking Ninia telt meer dan 700 parkeerplaatsen in het centrum van Ninove.

Het SMAK in Gent: puur cultuur

Gent zal altijd een aparte plaats bekleden onder de grote Vlaamse steden. Naast Brugge (een openluchtmuseum) en Antwerpen (een economische en artistieke motor) koestert Gent zijn bijna bohemer imago van een stad waar kunstenaars, feestvierders en studenten naast en door elkaar rondzwerven. Gent is de geboortestad van architect Victor Horta en schrijver Jean Ray, en ook de wereldbekende pop-rockgroep Soulwax zag er het levenslicht.

Naast clubs, concertzalen, opvallende bars en kunstgalerieën telt Gent liefst 13 musea, die niet alleen onderdak bieden aan permanente collecties, maar ook aan heel wat tijdelijke tentoonstellingen. Het SMAK, dat iconoclasme niet schuwt, trekt onbevreesd de kaart van originele, «vaak gedurfde» hedendaagse kunstenaars, om het met de woorden van de museumdirectie te zeggen.

Waar parkeren? Parking Gent Zuid telt meer dan 1.000 parkeerplaatsen.

Aalst: puur architectuur

Zijn bekendheid in België en het buitenland dankt Aalst ongetwijfeld aan zijn carnaval. Nochtans behoudt de stad tijdens de rest van het jaar al zijn aantrekkingskracht, dankzij een buitengewoon architecturaal en stedenbouwkundig erfgoed.

De Borse van Amsterdam, een beschermd historisch monument, is een enorm gebouw in renaissance- en barokstijl, dat in de 17e eeuw werd opgetrokken. Dit vroegere weeshuis bood eerst onderdak aan het literaire genootschap en is nu een herberg. Het staat tegenover het Belfort en het Schepenhuis, een ander monumentaal gebouw dat door de UNESCO is beschermd als werelderfgoed. Andere publiekstrekkers van het Aalsterse erfgoed zijn de Sint-Martinuskerk en het stadhuis, evenals de monumenten ter ere van Dirk Martens (de eerste drukker van de Lage Landen die in 1446 in Aalst werd geboren) en Adolf Daens, de Vlaamse politieke figuur die de strijd voor de sociale rechten op het einde van de 19e eeuw belichaamt en aan wie een hele film is gewijd.

Waar parkeren? Parking Hopmarkt telt meer dan 300 parkeerplaatsen.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen