Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Lifestyle 

Knokke

Van 5 tot 8 oktober zakten tienduizenden nieuwsgierigen af naar Knokke, waar talloze klassieke wagens te bewonderen vielen ter gelegenheid van de inmiddels beroemde Zoute Grand Prix. Op vrijdag en zaterdag stonden de oldtimers in de schijnwerper, en op zondag was het de beurt aan de GT’s.

Ondanks het soms grillige weer konden liefst 200 wagens van vóór 1965 op heel wat aandacht rekenen. Daarna volgde de langverwachte concours d’élegance die dit jaar ruim honderd deelnemers telde.

Een greep uit de fraaiste parels van mechaniek die de massa lokten: een prototype van BMW 507, een Alfa Romeo 33 Spider Cuneo, een Skoda Popular Monte Carlo uit 1937 en, dé ster van het weekend, de Aston Martin DB5 « Goldfinger » uit de gelijknamige klassieker in de James Bond-reeks.

Voorts stelden 19 prestigemerken, waaronder Ferrari, Porsche, Jaguar en Lamborghini, hun nieuwste modellen tentoon.

Het topevenement van het weekend was de veiling van een exemplaar van de Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Deze SUV, de limousineversie van de historische terreinwagen van Mercedes, waaraan een prijskaartje hangt van meer dan 600.000 euro exclusief BTW,  beleefde zijn avant-première op het salon van Genève. De 99 beschikbare exemplaren gingen er als zoete broodjes van de hand.

De veiling was een groot succes, want deze uitzonderlijke wagen werd uiteindelijk toegewezen voor de bescheiden som van… 1,2 miljoen euro. Alle opbrengsten van de veiling gingen naar de stichting Laureus Sports For Good, die meer dan 100 sportprojecten steunt in 40 landen en daarmee strijdt tegen problemen in verband met gezondheid, onderwijs, gelijkheid tussen mannen en vrouwen, enz.

Als gold sponsor was Interparking het hele weekend lang opvallend aanwezig. De speciaal aangelegde parking voor het event was op zondag volzet, terwijl het aantal pendelbussen die de bezoekers rechtstreeks naar de locatie brachten, dit jaar was gestegen van 5 tot 8.

Wij maken alvast een afspraak voor de editie 2018, die plaatsvindt van 4 tot 7 oktober.

Meer informatie: https://www.zoutegrandprix.be

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen