Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Cultuur 

Ommegang

Elk jaar lokt de Ommegang niet alleen de bewoners van de hoofdstad die dol zijn op geschiedenis en folklore naar het stadscentrum, maar ook bezoekers uit de hele wereld. Voor de editie 2018 verzamelt de stoet liefst 1400 deelnemers met zich mee aan de processie, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 14e eeuw. Destijds ging ze uit ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Zavel en was de organisatie in hand van het Eedverbond der Kruisboogschutters.

Met de jaren won de processie aan populariteit en werd ze steeds feestelijker, totdat ze in 1549 deel ging uitmaken van de geschiedenis. Dat jaar greep Keizer Karel in hoogsteigen persoon de gelegenheid aan om zijn zoon en troonsopvolger, de toekomstige koning Filips II, aan het volk voor te stellen.

De stoet van de Ommegang zet sindsdien de traditie voort en zet elk jaar verscheidene prestigieuze gasten in de bloemetjes. De editie 2018 wijkt hier niet van af. De Franse komiek Frédéric Diefenthal speelt de heraut en zangeres Annie Cordy eregaste aan de zijde van tekenaar Pierre Kroll. De centrale rol van ceremoniemeester is in handen van journalist Thomas de Bergeyck.

Dit panel van celebrities wordt aangevuld door twee sprekers met faam: zangeres Jo Lemaire vertolkt de Ommegang in het Nederlands, terwijl humorist Bert Kruismans voor de Engelse versie zorgt. Het publiek geniet ook van de prestaties van tenor Sebastien Romignon Ercolini en van mezzosopraan Isabelle Everarts de Velp.

Activiteiten tot 7 juli

Een renaissance markt zal voor het publiek geopend zijn in het Warandepark tot 7 juli 2018. U kunt eveneens genieten van “The Royal Break”. Dit is een tijdelijk «Lounge & Afterwork»-terras dat tot 7 juli centraal in het Koninklijk Park van Brussel wordt opgesteld, aan de zijde van het Koninklijk Paleis.

Meer inlichtingen? www.ommegang.be

Waar parkeren?

Profiteer tijdens de hele duur van de Ommegang van onze tarieven van 0,70 euro per kwartier, met een maximum van 18 euro per dag in de volgende parkings van de hoofdstad:

Parking Gulden Vlies is nog voordeliger: 0,50 euro voor 15 minuten, met een maximum van 10 euro per dag!

 

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen