Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Lifestyle 

Tour de France

Op 6 juli gaat in Brussel de 106e editie van de Ronde van Frankrijk van start. 2019 is immers het jaar van de 50e verjaardag van de eerste overwinning van Eddy Merckx in de populairste wielerwedstrijd ter wereld. Om dat te vieren, hebben Brussel en de Tourorganisatie de handen ineengeslagen.

 

Twee ritten zullen de hoofdstad aandoen. Op 6 juli gaan de renners van start voor een rit van 192 kilometer, van Brussel naar Charleroi en terug. Het wordt een stevige rit, want het peloton krijgt meteen de te duchten Muur van Geraardsbergen, een legende van de Vlaamse klassiekers, voor de wielen geschoven. ‘s Anderendaags is er een ploegentijdrit door de Brusselse straten, met vertrek voor het Koninklijk Paleis en aankomst onder het Atomium.

 

Brussel zal echter de hele zomer lang in het teken van de gele trui staan. Vanaf 3 juli gaat het Fan Park open op het De Brouckèreplein, waar u tot 7 juli terechtkunt voor animatie, spelletjes en workshops met de fiets als thema.

 

Op 4 juli worden de ploegen voorgesteld aan het publiek: de kampioenen vertrekken vanaf het Paleizenplein richting Grote Markt voor de officiële presentatie.

 

De hele zomer lang zal het wielrennen centraal staan tijdens andere evenementen in de hoofdstad: een monumentaal werk op de Kunstberg, een tentoonstelling van wielen op de Anspachlaan en in de voetgangerszone, verlichting in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, een fototentoonstelling op de hekkens rond het Park van Brussel, enz.

 

Het is slechts de 2e keer dat de Tour van start gaat in Brussel, na 1958 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling. Dat was ook het jaar dat Interparking het licht zag. Wij konden dit gebeuren dan ook niet zomaar aan ons laten voorbijgaan. Vanaf volgende maand pakken wij uit met een grote wedstrijd rond het thema van de Ronde van Frankrijk: mis onze volgende newsletters niet.

 

Meer informatie over het vertrek van de Rond van Frankrijk: www.brusselsgranddepart.com

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen