Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Toerisme 

Uitstap

Wacht ons een zonovergoten zomer in België? Moeilijk te voorspellen. En in het zuiden van Frankrijk? Die kans is al veel groter. Deze maand stellen wij u voor om kennis te maken met twee parels uit de Provence, gehuld in de kruidige geuren die worden aangevoerd door de Mistral en de Tramontane.

 

Salon de Provence 

Beginnen wij bij Salon de Provence, in het departement Bouches-du-Rhône. Deze vreedzame gemeente met 45.000 inwoners ligt aan de rand van het Regionale Natuurpark Les Alpilles, een beschermd kalkmassief dat zich uitstrekt over meer dan 500 vierkante kilometer. Salon de Provence heeft alle troeven in handen van een gastvrije Provençaalse gemeente, die haar rijkdommen en tradities wist te behouden. De faam van de Provençaalse markten behoeft geen krans meer, zodat wij de tijd nemen om aandacht te schenken aan een historische lokale bezigheid: de zeepziederij. Gesteund door een economische bloei zonder voorgaande op het einde van de 19e eeuw bouwden de rijke zeepzieders van Salon en Provence luxueuze villa’s en andere architectonische meesterwerken die een unieke stempel drukken op de stad: schouwburg, hotels, kunsten- en ambachtenkring, justitiepaleis, enz. Dankzij de kwaliteit van de lokale olijfolie concurreerde de zeep uit Salon lange tijd met die uit Marseille. Ook vandaag kunt u er nog verscheidene traditionele zeepziederijen bezoeken, evenals een museum dat geheel aan zeep is gewijd.

 

Nog een embleem van Salon de Provence: Nostradamus, een niet weg te denken figuur uit de wereld van de medische en astrologische wetenschappen ten tijde van de renaissance, die er tot aan zijn dood woonde. U kunt zijn huis, nu een museum, nog bezoeken.

 

Andere plaatselijke attracties zijn: talloze parken, tuinen, monumenten en fonteinen, die stuk voor stuk voor de nodige verkoeling zorgen onder de soms onbarmhartige zon. Uw bezoek zou uiteraard niet compleet zijn zonder een ommetje langs het Kasteel van l’Empéri, opgetrokken in de 9e eeuw, dat eertijds onderdak bood aan de aartsbisschoppen van Arles en verscheidene Germaanse keizers.

 

Waar parkeren?

U kunt terecht op meer dan 300 parkeerplaatsen in parking Place Morgan < https://www.interparking-france.com/fr-FR/find-parking/PlaceMorgan/

>

Hou uw Pcard+ bij de hand voor de beste tarieven!

 

 

Nîmes

Wij rijden nu naar het noordwesten. Het traject duurt een uurtje en loopt langs Arles en het prachtige Regionale Natuurpark van de Camargue. Onderweg kunt u rijstteelt, zoutwinning en paarden- en stierenfokkerijen bewonderen. Wij belanden nu in Nîmes, in het hart van het departement Gard.

 

Nîmes telt 150.000 inwoners en is een ongelooflijk dynamische stad. Ze slaagt erin een uiterst goed bewaard historisch verleden uit de Romeinse tijd te combineren met een modern imago waarin ook huidige culturen een grote rol spelen. Het is tevens een stad die aanzet tot wandelingen in groene zones en sportbeoefening.

 

Wat in het oog springt bij het binnenrijden van Nîmes, is haar Romeinse identiteit. Het Maison Carrée, de Arena, de overblijfselen van de stadswallen en het Castellum Aquae herinneren ons al meer dan 2.000 jaar aan die tijd.

 

Door recente projecten voor modernisering van de stad ontstaat echter een heus disruptief karakter. Internationaal gerenommeerde architecten als Norman Foster, Jean Nouvel of Jean-Michel Wilmotte gaven hun persoonlijke toets aan deze metamorfose van de bibliotheek, het museum voor hedendaagse kunst, de schouwburg, de hallen en zelfs de sociale woningen. Deze overgang wordt uitgedrukt in de nieuwe identiteit van «Belle et Rebelle», waarop de stad aanspraak maakt. Van «rebel» gesproken, als het u iets zegt, mis dan niet de ferias van Nîmes, een onvergetelijke ervaring.

 

Waar parkeren?

U kunt terecht op 1.500 parkeerplaatsen, verspreid over drie parkings: Nemausus Gare de Nîmes < https://www.interparking-france.com/fr-FR/find-parking/NemaususGare/> , Coupole < https://www.interparking-france.com/fr-FR/find-parking/ParcdeLaCoupole/> en Halles < https://www.interparking-france.com/fr-FR/find-parking/ParcdeLaCoupole/>

 

Hou uw Pcard+ bij de hand voor de beste tarieven!

 

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen