Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen>

>Toerisme 

Winterpret

Ook dit jaar zullen in de hoofdstad vijf weken lang 270 chalets staan over een traject van 2,5 km. Winterpret blijft een niet te missen evenement. Sommigen gaan er op zoek naar een origineel geschenk, anderen proeven er specialiteiten uit de hele wereld. Als de nacht valt, delen de bezoekers magische momenten dankzij de feeërieke verlichting, de kleurrijke versieringen en de gezellige sfeer.

Keuze te over met de klassiekers op het programma: de onovertroffen kerstmarkt, het reuzenrad, de Slalom, de draaimolens, de ijsbaan en het aangrenzende dorp. Een andere must is de klank- en lichtshow op de Grote Markt, met zijn schitterende kerstboom uit de bossen van Eupen. Nieuw is de verlichting van alle gevels over 360 graden. De liedjes tijdens de klank- en lichtshow zijn die van de internationale artieste SIA! Een show die tot ver buiten de hoofdstad over de tongen zal gaan.

Brussel in een zee van licht

Winterpret stelt dit jaar ook nieuwe lichtinstallaties voor. Het 11 km lange parcours van «Licht op de handel» loopt door een honderdtal straten. Elke zaterdagavond gaat in de stad voor de ogen van de voorbijgangers een lichtstoet uit.

Centraal op het Sint-Katelijneplein verlichten «Lichtzuilen» de gevel van de kerk tot helemaal bovenaan. De vormen en bewegingen doen denken aan het noorderlicht. Door interactie scheppen de bezoekers hun eigen vorm. Op de binnenplaats van het stadhuis schijnt een maan met een diameter van 7 meter.

«Winter Pop»

Een andere grote nieuwigheid is «Winter Pop», tijdelijke dorpen die rondtrekken in vier Brusselse wijken (Squares, Haren, Neder-Over-Heembeek en Laken). Een weekend lang zorgen woonwagens voor een gezellige sfeer met uiteenlopende activiteiten: verhalen, muziek, circus, culturele uitwisseling, lekkere hapjes…

Twee eregasten: Mongolië en de stad Tirana

Met 250 dagen zon per jaar staat Mongolië bekend als het «land met de eeuwige blauwe hemel». Sinds 1971 werken onze twee landen samen op talrijke gebieden: gezondheid, wetenschappen en human resources. Dit jaar staan in de Ortsstraat vier prachtige joerts met tentoonstellingen van plaatselijke ambachten, traditionele muziek, dans en zang, maar ook typische gerechten. De joerts bevinden zich voor de Beurs en zijn beslist een ommetje waard!

De hoofdstad van Albanië, Tirana, is een stad met een rijke geschiedenis waar heel wat te beleven valt: musea, galerieën, boeiende wandelingen… De stad heeft ook een zinderend nachtleven met fijne restaurants, leuke cafés en clubs. Een toeristische topbestemming! Laat u achter de Sint-Katelijnekerk, in de Zwarte Toren, verrassen door het Albanese dorp.

Waar parkeren?

Interparking is een waardevolle bondgenoot in deze feestperiode. Via de parkings in de buurt, zoals De Brouckère, Schildknaap of de parking Munt, bereikt u vlot Winterpret. De volledige lijst van onze parkeergarages en onze tarieven vindt u op onze website

Voorts is dit jaar gezorgd voor een interactieve plattegrond van Winterpret, om de reisweg naar het door u gewenste punt uit te stippelen en u vlotter in het stadscentrum te verplaatsen.

Praktische inlichtingen

Winterpret: van 24 november tot 31 december 2017

De ijsbaan en het aangrenzende dorp blijven langer open tot 7 januari 2018

Openingsuren: alle dagen van 12 u tot 22 u – behalve op zondag 24 en 31/12/2017 van 12 u tot 18 u

Waar: in het centrum van Brussel (Grote Markt, Beursstraat en -plein, H. Mausstraat, Devauxstraat, Sint-Katelijnestraat en -plein, Vismet, Zwarte Toren, Bisschopsstraat, Schildknaapstraat, Muntplein)

Meer info:www.winterpret.be

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen