Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Lifestyle
21 dec 2022

Brussel: Winterpret – Helemaal warm en gezellig

Na een opvallende afwezigheid in 2020 en een verstoorde editie vanwege de “Covid safe ticket” in 2021 is de Brusselse Winterpret terug met een zeer gevarieerd programma…

Het internationale evenement “Winterpret” is vandaag de dag een onmisbare attractie geworden voor zowel de inwoners als de toeristen die rondlopen in Brussel. Noteer daarom goed in uw agenda: ze begonnen op 25 november en zullen eindigen op 1 januari.

De aangeboden activiteiten zullen zonder twijfel het plezier doen van zowel kleine als grote mensen. Laten we beginnen met de kerstmarkt. Die wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa en zal zijn faciliteiten over meerdere kilometers uitrollen langs de straten van de hoofdstad. De 250 houten chalets bevinden zich voornamelijk op het Sint-Katarinaplein, de Beurs en het Monnaieplein. Je kunt er eten, genieten van een lekkere warme wijn of handgemaakte creaties ontdekken. In dat laatste geval hoeft u alleen maar de 27 chalets met het label “Artisans” op te sporen. Bijzonder origineel: op het Monnaieplein kun je curling spelen! Dit Noordse sport trekt altijd de nieuwsgierigheid en zal je zeker vermaken, aangezien er speciaal 3 banen zijn aangelegd voor de gelegenheid.

Achter de Sint-Katarinekerk, naast de “Zwarte Toren”, kunnen liefhebbers van producten uit Quebec een aantal typische specialiteiten proeven. De “First Nations uit Quebec”, dat wil zeggen de inheemse volkeren, laten je hun rijke cultuur ontdekken die traditionele en hedendaagse tradities combineert. Dit alles, op de muziek van de “Winter vox” koren die uw route zullen begeleiden. De Grote Markt zal ook niet achterblijven, want daar zal de traditionele kerstboom, het kerststalletje en een licht- en geluidspektakel plaatsvinden dat elke avond optreedt.

Op steenworp afstand van het Sint-Katarinaplein, net achter het Grand Hospice, ontdekt u ook de “Secret Garden”, die zeker een feeërieke sfeer in u zal opwekken. En niet te vergeten, op de Kunstberg, enkele magische schommels die de kinderen, en niet alleen de kinderen, zullen verrukken.

Om stressloos het hart van al deze vieringen te bereiken, aarzel niet om naar een van de vele Interparking in de stad te gaan. In het bijzonder de parkeergarages in de Rogier-zone (City 2, Passage 44 of Rogier), in de 2 Poorten-zone (parkings Gulden Vlies, 2 Portes en Entre 2 Portes)) of in de Parking Wet.

Vuurwerk

Dit jaar zal het Paleizenplein het middelpunt zijn van de oudjaarsviering in Brussel! We nodigen je uit om met ons het nieuwe jaar te vieren en van het vuurwerk te genieten.

Om het voor je gemakkelijker te maken, raden we je aan om te parkeren in een van de parkeergarages in de buurt van het Paleizenplein: 2 Portes , Gulden Vlies, Entre 2 Portes, Wet, Grote Markt en Albertina zijn allemaal dichtbij en makkelijk te bereiken vanaf het Paleizenplein.

Bovendien geniet u met de Pcard+ van een avondtarief van maximaal 6€ vanaf 19 uur in onze parkings van de hoofdstad.

Mis dit evenement niet en geniet van een mooie oudejaarsavond in Brussel!

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen