Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Interparking
31 jul 2019

Oostenrijk in de zomer: waarom niet?

Wenen: een kopje koffie of een wals?

Met zijn barokke en gotische architectuur, zijn keizerlijke verleden en zijn idyllische decor blijft Wenen een waar openluchtmuseum. Een complete lijst van om ter indrukwekkendste gebouwen opstellen is niet mogelijk. De Oostenrijkse hoofdstad telt liefst een 100-tal musea, die samen alle stromingen uit de kunstgeschiedenis bestrijken. Uiteraard is Wenen ook een muziekstad: wals, opera en andere klassieke concerten ontbreken niet.

Tijdens de zomer vindt u in Wenen heel wat waterpartijen:  in de buurt van Labau of de oude Donau, op het eiland Donauinsel, kunt u op vele plaatsen baden. De stad heeft ook veel parken en beboste ruimten te bieden om u te ontspannen.

Mis uiteraard niet de unieke sfeer van de Weense cafés en wijnbars.

Waar parkeren?

Ons aanbod omvat 17 parkings en bijna 6.000 parkeerplaatsen in Wenen.
Hou uw Pcard+ bij de hand en profiteer van de beste tarieven. De parking in de buurt van uw bestemming vindt u op onze website

 

Salzburg: in de voetsporen van Mozart

Wegens zijn buitengewone culturele en architectonische erfgoed krijgt Salzburg de bijnaam het «Rome van het noorden». De stad kan er prat op gaan dat haar historische centrum sinds 1997 door de Unesco is beschermd als Werelderfgoed.

Uiteraard onthouden we dat Salzburg de geboortestad en woonplaats was van de grootste musicus aller tijden: Mozart. Vandaag is nog mogelijk een bezoek te brengen aan de kathedraal waar hij werd gedoopt, aan zijn oudershuis, waar de componist zelf heeft geleefd, of aan de Muziekuniversiteit Mozarteum. Wolfgang Amadeus betovert niet alleen muziekliefhebbers, maar ook gastronomen. In Salzburg staan immers Mozartkugels op het menu, chocolade bollen gevuld met amandelpasta en praliné.

De erfenis van Mozart is voelbaar doorheen de hele stad, waar elk jaar liefst 4.000 grotendeels toekomstgerichte culturele happenings op het programma staan. Verwacht u aan meer dan alleen klassieke muziek. Onder de andere bezienswaardigheden vermelden we het indrukwekkende Museum voor moderne kunst van Mönchsberg, een heel evenwichtig bouwwerk op een klif, het bedevaartsoord van de berg van de Kapucijnen, of Festung Hohensalzburg, de grootste versterkte burcht van Centraal Europa die nog intact is gebleven.

Waar parkeren?
Ons aanbod omvat 20 parkings en meer dan 8.000 parkeerplaatsen in Salzburg.
Hou uw Pcard+ bij de hand en profiteer van de beste tarieven. De parking in de buurt van uw bestemming vindt u op onze website

 

Graz: futuristische architectuur en erfenis uit de renaissance

Graz, nog een parel, waarvan de oude stad eveneens is beschermd als werelderfgoed van de Unesco, is de perfecte schakel tussen krachtige historische invloeden: de klokkentoren, de gotische kathedraal of de arcaden in renaissancestijl van het Landhaus getuigen van het rijke verleden van de stad, die gelijkenissen vertoont met de grote Italiaanse steden.

Sinds Graz evenwel in 2003 de titel van Europese culturele hoofdstad kreeg, is ook de moderne tijd er doorgedrongen, soms nog steeds tot verrassing van de bewoners van de stad. Die aarzelen ook niet om het Kunsthaus te bestempelen als «friendly alien», omdat het werd opgetrokken als een ruimteschip in een unieke architecturale stijl.

Graz zal ook gastronomen aangenaam verrassen: het gematigde zuiderse klimaat van Stiermarken levert immers uitstekende wijnen op, maar ook pompoenen, bonen en rund- en varkensvlees die bij de beste van het land worden gerekend.

Waar parkeren?

Ons aanbod omvat 4 parkings en bijna 650 parkeerplaatsen in Graz.
Hou uw Pcard+ bij de hand en profiteer van de beste tarieven. De parking in de buurt van uw bestemming vindt u op onze website

 

Linz: hightech aan de Blauwe Donau

Linz, een industriële en hightech stad, is resoluut toekomstgericht en avant-gardistisch. In het Ars Electronica Center kunt u zich bijvoorbeeld interactief laten onderdompelen in de virtuele realiteit. Het Lentos Kunstmuseum is eveneens een must: als er geen wolkje aan de lucht is, weerspiegelt de glazen gevel in het water van de Donau! Laat u in de zomer verleiden door het Höhenrausch parcours: vanaf de daken in het stadscentrum bent u de bevoorrechte getuige van de verschillende hedendaagse kunstwerken die de straten sieren. Proef in de cafés van de oude stad de befaamde Linzertorte, op basis van confituur van rode bessen of frambozen.

Waar parkeren?

Ons aanbod omvat een parking van bijna 200 parkeerplaatsen in Linz

Hou uw Pcard+ bij de hand en profiteer van de beste tarieven.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen