Pcard +

Pcard+ uw dagelijkse voordelen

Blijf op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen om uw mobiliteit te verbeteren.

Ontdek hier alle Pcard+ voordelen

Lifestyle
05 aug 2021

Outdoor – Origineel en trendy

Kamperen op je auto, een andere manier van reizen

De pandemie heeft onze leef- en consumptiegewoonten veranderd, en zo ook onze hobby’s. Er even tussenuit voor weinig geld en dicht bij huis? Waarom niet eens gaan kamperen en, om het nog specialer te maken, je tent op het dak van je auto opzetten? Je hoeft niet te lachen, het is zelfs hip!

Het fenomeen is niet nieuw en eigenlijk ontstaan in de campersector. Het doel? Reizen in alle vrijheid en (bijna) overal waar je maar wil stoppen om van de natuur en het landschap te genieten. Een iets minder ‘honkvaste’ formule dus dan die van de camping, waar je een plaats moet reserveren, rekening moet houden met andere mensen en je aan de voorschriften van de eigenaar dient te houden. Geweldig. Maar een camper is erg duur, zowel om te kopen als om te huren, en bovendien voelen veel chauffeurs zich onwennig aan het stuur van zo’n zwaar voertuig.

Vandaar dus dit originele idee: een tent op het dak van je auto zetten. Dit concept gaat al terug tot de jaren 50, maar door de coronacrisis is het weer opgedoken, om een nieuwe doelgroep aan te spreken die graag (opnieuw) de geneugten van de openlucht wil ontdekken.

Maar waarover praten we precies? Het gaat om een vrij klassieke tent waarvan de bodem wordt vastgemaakt aan de dakdragers van een auto. Van elke auto? Ja en nee. Vergeet uiteraard cabriolets, sportieve coupés en piepkleine stadsauto’s. Een klassieke vierdeursauto, of beter nog, een SUV, is perfect. Deze auto’s bieden immers voldoende ruimte voor de bodem van de tent en zijn hoog genoeg voor de veiligheid.

Er bestaan heel wat modellen. Van basisexemplaren (rechte bodem, minimalistische tent die je kan opvouwen tot een rugzak) tot familietenten met een afdak tot tegen de grond. Een ladder fungeert dan als trap tussen de ‘kamer’ op het dak en de andere ruimte op de grond. Alles hangt af van het aantal personen (normaal gesproken 1 tot 3) en het gewenste comfort. Dan is er uiteraard ook nog het budget, want een nieuwe tent kost toch al gauw 500 tot meer dan 3.000 euro voor de meer geavanceerde modellen.

Voor ons is een van de belangrijkste criteria de hoogte van de tent als je erin zit. Laten we zeggen dat het wel erg oncomfortabel is om het plafond te kunnen aanraken wanneer je zit. Je moet je relatief vrij voelen in je bewegingen, vooral als je er met twee in wil slapen! Daarom probeer je de tent best al eens uit voor je ze koopt. En waarom er geen huren? Het is perfect mogelijk en zelfs de ideale manier om te testen of het iets voor jou is. Dit kan bij veel bedrijven.

Een laatste opmerking over de basisregels om met een gerust hart te reizen/kamperen: kijk voor je vertrekt of het materiaal nog in goede staat is, en dan vooral de vasthechting op het dak.

Let ook op waar je stopt, want niet alles is toegelaten! Hoewel er minder beperkingen zijn dan met een camper, is het toch raadzaam om je eerst te informeren vooraleer je je huisje voor de nacht opstelt. Niet enkel voor je veiligheid, maar ook omdat de regels omtrent wildkamperen in onze contreien redelijk streng zijn.

Schrijf je in op de Pcard+ nieuwsbrief

X

Wenst u de Pcard+ nieuwsbrief te ontvangen?

U dient houder te zijn van een Pcard+ kaart,
indien u op de hoogte wenst te blijven van onze exclusieve aanbiedingen.

Bezit u reeds een Pcard+?

Gelieve uw kaartnummer in te geven

om uw inschrijving te bevestigen:

Ik bevestig mijn inschrijving

Bezit u nog geen Pcard+?

Vraag ze hier aan, ze bevat al van voordelen.

Ik wens gratis de Pcard+ te ontvangen